2017年4月1日星期六

What Do You Know About Beijing Hot Pot?

Hot pot is one of the winter features in northern China. The materials used for pot usually are copper, aluminum, and ceramic. And the ingredients include mutton, beef, fish, shrimp, soy products, vegetables and dumpling. Some foreigners take it as Mongolia hot pot, for it may relevant to Mongolian mutton shabu. 
Before eating, it is better to pour boiled water into the pot, and fill the stove roll with lighted charcoal. Add meat into the pot when water is boiling, and master the time it takes to cook, generally, about a few seconds. And eat the boiled food with the sauce. That is what we called eating hot pot.
Take mutton shabu shabu as an example. Only 6-7 kg meat of a sheep weighted 20 kg can be used for mutton hot pot. And the quality is only guaranteed when over 120 slices was cut per kilogram mutton with the thickness of 0.1 mm for each. The mutton was cut so thinly that it can be done in boiling water within few seconds and fresh and delicious in taste. Last but not least, elaborate condiment must be prepared for hot pot, which could make it more delicious and interesting. Condiments are often mix with spicy sauce, soy sauce, sesame oil, caraway, fermented bean curd, sweet garlic sauce and shrimp paste. 

没有评论:

发表评论